Het laatste nieuws . . .

HOT: . . . . op naar de volgende HIO  . . . .

posted: 22 oktober 2017.

Najaarsvergadering op 26 oktober

Donderdag 26 oktober vindt de najaarsvergadering plaats in de foyer. De uitnodiging, agenda en notulen van de vorige vergadering treft u bij de menu-keuze "Leden-info" en kies vervolgens kies voor vergaderingen.

posted: 5 september 2017.

Free Jump (oefen springen) start op zaterdag 7 oktober

Free Jump (oefenspringen): al jaren een begrip in de Oirschotse manege. Ook deze winter bieden we u de mogelijkheid om te oefenen in het springen met uw paard(en) en/of pony(s). Het parcours staat gereed van 13.00 - 21.00 uur en het inschrijfgeld bedraagt 10,- per paard/pony.

De eerste Free Jump is op zaterdag 7 oktober (i.v.m. springwedstrijd dat weekend; deze niet voor ponies).

De daaropvolgende zijn op vrijdagen, en wel op 3 november, 1 december, 29 december, 2 februari en 2 maart; deze voor paarden en ponies.

Kies in het linkermenu voor "Wedstrijden" en vervolgens voor "Free Jump" voor meer info.

posted: 30 aug 2017.

Oirschotse Kampioenschappen: komende zondag, 3 september!

Zondag 3 september as wordt weer de jaarlijkse onderlinge wedstrijd gehouden.

We beginnen met de eerste combinatie om 9.30 uur Bixie, aansluitend strijden de dressuurruiters tegen elkaar en rond 14:00 uur start het springen.

Het is natuurlijk heel leuk om te komen kijken en ook om alle combinaties aan te moedigen.
Tot zondag

Voor startlijst: HIER.

Benieuwd wie dit jaar met de eer gaat strijken? Kom dan zondag kijken en moedig ze aan ! ! !

posted: 29 mei 2017.

Jaarvergadering en feestavond

Op een vrijdag-avond in mei was het weer tijd voor de jaarvergadering en aansluitend een feestavond met barbecue om al onze vrijwilligers nog een keer te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar! De opkomst was groot, en het was dan ook een erg gezellige avond.
Dit jaar hebben we drie leden erbij die al 65 jaar lid zijn van onze club! Dit zijn Cees Roefs (zie foto), Wim van Heerebeek en Jan van Hersel. Ook zijn er weer wat ere-leden bijgekomen, deze zijn al 40 lid van de vereniging. Dit zijn Mark van Roy, Erik Roefs, Rianne van Kollenburg en Rianne van Heerebeek.
Ook hebben we helaas afscheid moeten nemen van drie bestuursleden, Jacqueline Loonen, Rianne van heerebeek en Femke Putmans-de Kok (zie foto). Allen heel erg bedankt voor jullie inzet en het vele werk de afgelopen jaren!

Tijdens de feestavond werden we ondersteund door enkele professionele koks (zie foto hieronder) en werden geholpen door enkele hongerige eters (zie ook hieronder) (;>).

reposted: 22 jan 2017.

Hippisch Indoor Oirschot: springen en dressuur

Eerste weekend: springen ponies.

Op zondag 8 januari was het de beurt aan de pony-ruiters en -amazones. Namens Oirschots rijvereniging starten enkele combinaties, waaronder Kiki Louwers met haar pony Chanel. Ze behaalde een negende prijs in de klasse B bij de DE-pony's.

Tweede weekend: springen paarden.

Zaterdag, 14 januari: klasse L: onze crack Toon van Mensvoort ging met de hoofdprijs aan de haal met zijn paard Enrique. In beide omlopen bleef Toon foutloos.

In de derby (de Grote Prijs van Oirschot), welke gewonnen werd door Julie Boonen met Quirra's Twinkling Z, behaalde Mark van Roy met E-Jopie-R de vierde prijs met een zeer snelle tijd in de winning round. Helaas viel een balkje. Op de foto zie je de eerste 4 prijswinnars van de Grote Prijs.

Zondag werden alle klassen van B t/m ZZ verreden. In de klasse B zien we dat Maarten van Rooy met Garianne de vijfde prijs heeft en Yvonne van de Loo met Cherunique de zesde prijs. Judith Donkers met Dilana-o scoorde in de klasse M een derde prijs. Ook een derde prijs, maar dan in de klasse Z was er voor Mark van Roy met E-Jopie-R.

Derde weekend: dressuur.

In de Z1 zien we Guusje van Heeswijk met Desperado in de uitslag op plaats 1. In diezelfde rubriek veroverde Rowie Rooth met Eros de derde prijs. Zondag ging Lotte Schakel met Fiesta met de eeste prijs aan de haal in de klasse B. In de M1 behaalde Rianne van Heerebeek met Gentle de derde prijs.

Voor alle uitslagen: kies in het menu voor HIO 2017 en vervolgens voor uitslagen.

posted: 13 dec 2016.

Vrijspringen tijdens Hippisch Indoor Oirschot op vrijdag 6 januari

De jonge paarden worden door Bert Romp beoordeeld op techniek, afdruk en vermogen.

Vanzelfsprekend zijn er zeer aantrekkelijke prijzen te winnen CLICK hier voor meer info.

posted: 7 okt 2016.

Oirschotse kampioenschappen

Speciaal voor degene, die geen facebook hebben, hier een kopie van het bericht op facebook.

De winnaars zijn bekend!
Na een spannende strijd is Oirschots Kampioen springen geworden Roos Louwers en de beker van de dressuur gaat met Anja van de Schoot mee naar huis.
Gefeliciteerd dames!

posted: 7 okt 2016.

Bedevaart Weebosch, zondag 9 oktober

Onze vereniging gaat al sinds jaar en dag op Bedevaart in de Weebosch. Voorheen te paard en nu met de auto of de fiets.

A.s. zondag 9 oktober wordt er om 11.00 uur in het processiepark een openluchtmis gehouden. De leden van Oirschots Rijvereniging en andere belangstellenden zijn daar van harte welkom. De liefhebbers op de fiets worden om 08.30 uur bij de Heuvelse Brug verwacht, waarna er gezamenlijk naar De Weebosch wordt gefietst. Voor meer info kun je bellen met Wim van Heerebeek (0499-571949).

Graag tot zondag.

posted: 10 februari 2015.

Historie . . . zonder woorden . . . , spreekt voor zich ! ! ! Toch?